slurp.
Igår lyxade vi till det med lite fisk & räksoppa! Mums, första gången vi gjorde detta recept och det blev riktigt gott!
Testa vettja;
Antal portioner: 4
Färdigt på: 45 min
Ingredienser
400g torskfilé
20g smör
1.5 tsk salt
4 st kryddpepparkorn
4 st vitpepparkorn
2 s tdillkvistar
Vatten så att det täcker fisken
Soppa
25 g smör
4 st finhackade morötter
1 st skivad purjolök
1 paket frysta små gröna ärtor
10 st hackade sockerärtor
1-1.5 dl finhackad/klippt dill
0.5 dl vetemjöl
1.5 krm vitpeppar
2 tsk socker eller efter smak
0.5 tsk salt eller efter smak
4-5 dl grädde
2 dl fiskspad från torsken
300 g skalade räkor
Gör så här
1. Lägg i smör i en stor kastrull och därefter torskfiléer, vitpepparkorn, kryddpepparkorn, salt och dill.
2. Häll över vatten så att det täcker fisken. Koka upp och låt sjuda på svag värme 15 minuter.
3. Under tiden som fisken sjuder finhackar du morötterna, skär purjolöken och sockerärtorna.
4. Lägg smöret i en tjockbottnad kastrull, bryn grönsakerna i cirka 5 minuter och rör om så att inte grönsakerna bränns.
5. Slå över mjöl och blanda väl med grönsaksfräset, häll i fiskbuljongen och låt det sjuda 10 minuter.
6. Rör så det inte bränns vid.
7. Häll i gröna ärtor, dill, salt, peppar, socker och grädden.
8. Låt soppan småsjuda i 25 minuter. Lägg i den förkokta torsken och låt det sjuda i 5 minuter.
9. Toppa med räkor och en dillkvist direkt i serveringsskålarna
Enjoy!
Kommentarer
Trackback