slurp.

Igår lyxade vi till det med lite fisk & räksoppa! Mums, första gången vi gjorde detta recept och det blev riktigt gott!
 
 
 
Testa vettja;
 
Antal portioner: 4
Färdigt på: 45 min
 
Ingredienser

400g torskfilé

20g smör

1.5 tsk salt

4 st kryddpepparkorn

4 st vitpepparkorn

2 s tdillkvistar

Vatten så att det täcker fisken

 

Soppa

25 g smör

4 st finhackade morötter

1 st skivad purjolök

1 paket frysta små gröna ärtor

10 st hackade sockerärtor

1-1.5 dl finhackad/klippt dill

0.5 dl vetemjöl

1.5 krm vitpeppar

2 tsk socker eller efter smak

0.5 tsk salt eller efter smak

4-5 dl grädde

2 dl fiskspad från torsken

300 g skalade räkor

 
Gör så här
1. Lägg i smör i en stor kastrull och därefter torskfiléer, vitpepparkorn, kryddpepparkorn, salt och dill. 
2. Häll över vatten så att det täcker fisken. Koka upp och låt sjuda på svag värme 15 minuter.
3. Under  tiden som fisken sjuder finhackar du morötterna,  skär purjolöken och  sockerärtorna.
4. Lägg smöret i en tjockbottnad  kastrull, bryn grönsakerna i  cirka 5  minuter och rör om så att inte  grönsakerna bränns.
5. Slå över mjöl  och  blanda väl med grönsaksfräset,  häll i fiskbuljongen  och låt det  sjuda  10 minuter.
6. Rör så det inte  bränns vid.
7. Häll i  gröna ärtor, dill,   salt, peppar,  socker och grädden.
8. Låt  soppan  småsjuda i 25 minuter.  Lägg  i den  förkokta torsken och  låt   det sjuda i  5 minuter.
9. Toppa med  räkor  och  en dillkvist direkt  i    serveringsskålarna
 
Enjoy!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0